Reserveer vandaag nog een plekje in ons gezellige restaurant

A la carte

Bistro de Landbouw heeft een uitgebreid a la carte menu met smakelijke bistro gerechten. Onze kok laat zich hierbij inspireren door diverse internationale keukens. Voor de voorgerechten kunt u denken aan carpaccio van gemarineerde ossenhaas of Pili-Pili garnalen.

Bij de hoofdgerechten heeft u ook een uitgebreide keus, bijvoorbeeld uit een entrecote van de grill, gebakken tongfilet of zeebaars. Ook is het mogelijk om vegetarisch bij ons te eten.

Voor het dessert hebben we diverse ijs coupes op ons a la carte menu staan: o.a. coupe walnoot, coupe cassis, coupe chocolade, en andere heerlijke coupes. Overige klassiekers vindt u tevens terug op het menu zoals de crème brûlée en griesmeel met bosvruchten.

Alle gerechten van ons a la carte menu kunnen geserveerd worden met een bijpassende wijn.

Koude Voorgerechten

Rundercarpaccio – € 11,50
Met spekjes. tomaat. komkommer. Pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Garnalen Cocktail – € 16,00
Stellendamse garnalen met cocktailsaus

½ Dozijn verse oesters – € 16,00
6 Creuzes, vers uit het aquarium

Salade Ibéricoham – € 13,00
Met kruidenolie

Salade gemarineerde kip – € 12,00
Met spekjes, ei en een Italiaanse dressing

Huisgerookte zalm – € 13,50
Met wasabidressing

Salade rivierkreeftstaartjes – € 14,50
Met kruidendressing en tomaat-basilicumpesto

Salade met gerookte eendenborst – € 14,00
Met spekjes, vijgen en honing-tijmdressing

Proeverij van diverse voorgerechten – € 17,00
Laat u verrassen!! Zowel warm/koud, vis/vlees en een soepje

Warme Voorgerechten

Gegratineerde mosselen – € 11,25
Met kruidenboter en kaas

Gamba’s – € 27,50
In tempura beslag met kruidenboter

Salade geitenkaas met spek en honing – € 12,00

Pittige stukjes kip – € 10,00
Met knoflook uit de oven

Fruits de Mer – € 12,00
Romige ragout met diverse vis en schaaldieren en wat knoflook

Pili-Pili garnalen – € 12,00
Garnalen met een pittige knoflookboter uit de oven

Lauw-warme salade met ossenhaas – € 15,00
Met chorizo en basilicum dressing

½ Dozijn escargots – € 10,00
6 wijngaardslakken in de schelp. met kruidenboter uit de oven

Soepen

Waterkers crémesoep – € 7,00
Met gerookte zalm

Heldere ossenstaartsoep – € 7,00
 Met Madeira

Heldere uiensoep – € 6,00
Met kaascrouton

Champignonsoep – € 6,00
Volgens eigen recept

Tomatensoep – € 6,00
Met ballen en een vleugje, crème fraiche

Kreeftensoep – € 9,00
Huisgemaakt van kreeftschalen

Reserveer vandaag nog een plekje in ons gezellige restaurant

Vleesgerechten

Gegrilde Bavette steak – € 24,50
Met rode uien compote

Kalfssukade – € 25,50
13 uur gegaard, daarna krokant gebakken
en met een blauwe kaassaus apart erbij geserveerd

Ossenhaasreepjes met verse Pasta – € 24,00
Bospaddenstoelensaus en rucola pesto

Parelhoen – € 20,50
Met truffelsaus

Lamskoteletten á la mode Gert-Jan – €  28,50
French Racked koteletten met Provençaalse kruiden en gegratineerd met honing

Gegrilde Ribeye – € 26,75
Met bospaddenstoelen-rozemarijnsaus

Biefstuk Espagnole – € 22,50
Met kruidenkaas en krokant gebakken Ibéricoham

Pepersteak – € 25,50
300gr gepeperde kogelbiefstuk met pepersaus

Grill & Schotels

Tournedos – € 27,50
Oftewel ossenhaas, het meest malse stukje van het rund

Kogelbiefstuk Aberdeen Angus Black klein/200gr – € 17,00
Mooie malse biefstuk

Kogelbiefstuk Aberdeen Angus Black groot/300gr – € 22,50
Mooie malse biefstuk

Bavette steak – € 22,50
Heerlijk zachte malse steak uit de flank van het rund

Entrecote – € 23,50
Malse lendebiefstuk met een stevige vetrand

Ribeye – € 23,50
Heerlijk zacht met een duidelijke vetstructuur

Mixed-Grill – € 25,50
Combinatie van biefstuk, varkenshaas, kipfilet, speenvarkenkotelet en kalfsbiefstuk

Satéschotel – € 15,50
Vers gesneden- en gemarineerde kipfilet met atjar, kroepoek en satésaus

Schnitzel – € 14,00
Mooie varkensschnitzel

Spareribs – € 18,50
Licht pittig en in ketjap gemarineerd

Visgerechten

Doradefilet – € 19,50
2 filets op de huidgebakken met tomatensalsa
en kruidenolie
Tonijn – € 19,50
Gegrild en met mangochutney
Zalm in filodeeg – € 19,50
Met prei, peen julienne en beurre-blancsaus
Picasso – € 21,50
Gebakken Atlantische tongfilets met vers fruit en afgeblust met gembersiroop
Zalm dille-komkommer – € 19,50
Gegrilde zalm met een dille-komkommersaus
Zeebaars – € 25,00
2 filets op de huid gebakken met knolselderijmousseline en bospaddenstoelen-truffelsaus

Verse pasta met rivierkreeftstaartjes
en huisgerookte zalm – € 22,50
Met tomaat-basilicumpesto en een romige saus

Sliptong (3 stuks) – € 23,50

Gebakken in de roomboter

Wilt u eens komen genieten van onze Seizoensgerechten?

Desserts

Coupe Chocolade chips – € 7,00
Chocolade chips ijs, vanille ijs en slagroom

Griesmeel met bosvruchten – € 8,50

Coupe Caramellita – € 7,00
Caramel ijs, vanille ijs en slagroom
Tiramisit crème – € 7,50
Met lange vingers gedoopt in koffie en cognac
Coupe Walnoot – € 7,00
Walnoten ijs, vanille ijs en slagroom

Dame Blanche – € 6,50

Coupe cassis – € 7,00
Cassis ijs, vanille ijs en slagroom

Sorbet – € 6,50

Coupe Choco – € 7,00
Chocolade ijs, caramel ijs, vanille ijs en slagroom

Vers Fruit met sorbet ijs – € 9,50

Coupe de Fruit – € 7,00
Cassis ijs, peren ijs, aardbeien ijs en slagroom

Crème brûlée – € 7,00

Coupe Rocava – € 7,00
Walnoten ijs, caramel ijs, vanille ijs en slagroom
Griekse yoghurt – € 6,00
Met honing en Pecannoten
Crumble met appel-espuma – € 8,50
Schuim van appel met koekkruirnels en kaneelijs
 

Dessertwijnen

Casa de la Ermita Dulce Monastrell

Volle, sterk geconcentreede rijpe rode wijn met aangenaam beheerste zoetheid, elegante fraîcheur en lange afdronk met tonen van chocolade en leer.

€ 4,50 per glas
€ 27,50 per fles

Viu Manent Late Harvest Semillon

Smaak van ananas, papaya, appel, kaneel, honing, abrikozen.

Fantastisch in combinatie met ganzenlever, fruit, ijs en aromati­sche kazen.

€ 4,50 per glas
€ 27,50 per fles